AmSECT 60th International Conference Agenda

Graphic 938x313.jpg

Home | Abstracts | Registration Attendee Resources | Partners



Please see below for an overview of the AmSECT 60th International Conference agenda. All session times are in Mountain Time. Please note that sessions and topics are subject to change. 

Continuing Education Credits:
AmSECT has applied for Category 1 CEUs through the American Board of Cardiovascular Perfusion. CEU information will be updated in the coming weeks. 

Thursday, April 7, 2022

TIME (MT)

Sessions

*All times listed in Mountain Time

2:00 PM- 2:45 PM

Welcome and Presidential Address

2:45 PM-3:00 PM BREAK (15 minutes)
3:00 PM- 4:15 PM

Pediatric Session:
Living the Perfusion Code of Conduct

Adult Session:
COVID-19

4:15 PM-
4:30 PM

BREAK (15 minutes)

4:30 PM-
5:45 PM

Pediatric Session:
Keepin' it Renal, Preventing AKI

Adult Session:
ECMO - Advancements in Technology and Practice

Friday, April 8, 2022

TIME (MT)

Sessions

*All times listed in Mountain Time

7:00 AM- 8:00 AM

Pediatric Session:
The Wizard of Want: Managing Perfusion Staffing

Adult Abstracts I

8:00 AM- 9:00 AM

Breakfast with Exhibitors/Poster Viewing

9:00 AM-
10:00 AM

Pediatric Session:
From Data to Practice

Adult Session:
Electronic Medical Records

10:00 AM-10:15 AM

Break (15 minutes)

10:15 AM-
11:30 AM

Pediatric Session:
Mechanical Support-The Race for Space

Adult Session:
ICEBP: Standards and Guidelines

11:30 AM-
11:45 AM

Break (15 minutes)

11:45 AM-
1:00 PM

Legend's Lunch: Honoring Jeff Riley

1:00 PM-
1:30 PM

Awards

1:30 PM-
1:45 PM

Break (15 minutes)

1:45 PM-
3:00 PM

Pediatric Session:
Blood: The lifeline of Pediatric Perfusion

Adult Session:
ICEBP: Advancing Non-Technical Skills

3:00 PM-
3:15 PM

Break (15 minutes)

3:15 PM-
4:30 PM

Pediatric Session:
From hot to cold: Surgical Management of The Pediatric Patient

Adult Session:
ICEBP: Advancing Quality: The Role of Registries

4:30 PM-
4:45 PM

Break (15 minutes)

4:45 PM-
5:45 PM

AmSECT Business Meeting

Student Session (invite only)


Saturday, April 9, 2022

TIME (MT)

Sessions

*All times listed in Mountain Time

7:00 AM- 8:00 AM

Sponsored Breakfast

8:00 AM- 8:15 AM

Break (15 minutes)

8:15 AM-
9:15 AM

Pediatric Abstracts

Adult Abstracts II

9:15 AM-9:30 AM

Break (15 minutes)

9:30 AM-
10:45 AM

Pediatric Session:
Out with the Old in with the New: Heart
Transplantation in Pediatrics

Adult Session:
How I Do It (Session 1), Video

10:45 AM-
11:45 AM

Break with Exhibitors/Poster Viewing

11:45 AM-
12:45 PM

General Session

12:45 PM-
1:00 PM

Break (15 minutes)

1:00 PM-
1:45 PM

Sponsored Lunch

1:45 PM-
2:30 PM

Sponsored Session

2:30 PM-
2:40 PM

BREAK (10 Minutes)

2:40 PM-
3:35 PM

General Session: Patient Story

3:35 PM-
3:45 PM

BREAK (10 Minutes)

3:45 PM-
4:45 PM

Pediatric Session:
ECMO- From Blue to Red

Adult Session:
How I Manage The Kidneys (Session 2), Video

Sunday, April 10, 2022

TIME (MT)

Sessions

*All times listed in Mountain Time

7:00 AM- 7:45 AM

Sponsored Breakfast

7:45 AM- 8:00 AM

Break (15 minutes)

8:00 AM-
9:15 AM

Awards

9:15 AM-9:30 AM

Break (15 minutes)

9:30 AM-
10:45 AM

Pediatric Session: 
Beyond the Clamp- Alternative techniques

Adult Session:
Blood Management

10:45 AM-
11:00 AM

Break (15 minutes)

11:00 AM-
12:30 PM

Closing Session: 
Advancing You, Your Program, and Our Profession

AmSECT Membership Eligibility

An Active Member shall be any perfusionist active in the practice of extracorporeal circulation technology. There are also opportunities to become a Transitional Active Member for those less than a year removed from graduation from an approved accredited training program. Other options include; an Associate Membership, International Membership, Perioperative Blood Management Clinician Membership, and Student Membership.

Click Here to Learn More

Looking for Employment Opportunities?

AmSECT members may post an available position for a perfusion specialty at your institution or firm.

Non-members may also post positions free of charge, to be reviewed by National Headquarters prior to posting.

Members - Click to Post a Position
Non-Members - Click to Post a Position

Contact AmSECT


AmSECT National Headquarters
330 N Wabash Ave, Suite 2000
Chicago, IL 60611

  Phone: (312) 321-5156
  Fax: (312) 673-6656
  Email: amsect@amsect.org

AmSECT © 2022 | View Privacy Policy | Site Map