59th International Conference Agenda

AmSECT_580231-21_21ConfWB_WB_600x200.png

Home Registration Attendee Resources Partners



Please see below for an overview of the AmSECT 59th International Conference agenda. All session times are in Central Time. Please note that sessions and topics are subject to change. 

Continuing Education Credits:
AmSECT applies for CE credit with the American Board of Certified Perfusionists.  Please note that Category I credit will be available for those sessions you attend live. More information will be available in late February regarding the type of credit and number of points available for on demand viewing.


Saturday, May 1, 2021

TIME (CT)

Sessions

*All times listed in Central Time

8:00 AM- 9:00 AM

Welcome

Diversity, Equity, and Inclusion

9:00 AM-9:10 AM BREAK (10 minutes)
9:10 AM- 10:10 AM

Blood Management
(adult)

Extracorporeal Life Support
(pediatric)

10:10 AM-
10:20 AM

BREAK (10 minutes)

10:20 AM-
11:20 AM

Industry Symposium

11:20 AM-
11:30 AM

BREAK (10 minutes)

11:30 AM-
1:00 PM

ECMO
(adult)

Teamwork and Communication
(pediatric)

Sunday, May 2, 2021

TIME (CT)

Sessions

*All times listed in Central Time

8:00 AM- 9:00 AM

Standards and Guidelines
(adult)

Myocardial Protection
(pediatric)
9:00 AM- 9:10 AM

BREAK (10 minutes)

9:10 AM- 10:10 AM

Women in Perfusion 

10:10 AM-
10:20 AM

BREAK (10 minutes)

10:20 AM-
11:20 AM

Industry Symposium

11:20 AM-
11:30 AM

BREAK (10 minutes)

11:30 AM-
1:00 PM

Enhanced Recovery after Cardiac Surgery
+
Goal-Directed Perfusion
(adult)

The Appetizer and the Dessert
(pediatric)

Monday, May 3, 2021

TIME (CT)

Sessions

*All times listed in Central Time

7:00 AM- 7:45 AM Industry Symposium
8:00 AM- 9:00 AM New Perfusionist Toolkit
(adult)
Medical Device Updates
(pediatric)
9:00 AM- 9:10 AM BREAK (10 minutes)
9:10 AM- 10:10 AM

Honoring a Legend

10:10 AM-
10:20 AM

BREAK (10 minutes)

10:20 AM-11:20 PM Industry Symposium
11:20 AM-
11:30AM

BREAK (10 minutes)

11:30 AM-
1:00 PM

Mechanical Circulatory Support and Transplant
(adult)

Advanced Clinical Techniques
(pediatric)

1:00 PM- 1:10 PM

BREAK (10 minutes)

1:10 PM- 1:50 PM

AmSECT Business Meeting

1:50 PM- 2:00 PM

BREAK (10 minutes)

2:00 PM- 3:00 PM

Student Session (invite only)



Tuesday, May 4, 2021

TIME (CT)

Sessions

*All times listed in Central Time
7:00 AM-
7:45 AM

Industry Symposia
45 minutes

8:00 AM-
9:00 AM
What We've Learned from COVID
(adult)

Impact of COVID in Pediatrics
(pediatric)

9:00 AM-
9:10 AM

BREAK (10 minutes)

9:10 AM-
10:10 AM
Advancing Quality Measures for Perfusion
(adult)

Scientific Abstract Presentations
(pediatric)

10:10 AM-
10:20 AM
BREAK (10 minutes)
10:20 AM-
11:20 AM

Industry Symposium

11:20 AM-
11:30 AM

BREAK (10 minutes)

11:30 AM-
1:00 PM

Awards + Pathway to Becoming a Professional

AmSECT Membership Eligibility

An Active Member shall be any perfusionist active in the practice of extracorporeal circulation technology. There are also opportunities to become a Transitional Active Member for those less than a year removed from graduation from an approved accredited training program. Other options include; an Associate Membership, International Membership, Perioperative Blood Management Clinician Membership, and Student Membership.

Click Here to Learn More

Looking for Employment Opportunities?

AmSECT members may post an available position for a perfusion specialty at your institution or firm.

Non-members may also post positions free of charge, to be reviewed by National Headquarters prior to posting.

Members - Click to Post a Position
Non-Members - Click to Post a Position

Contact AmSECT


AmSECT National Headquarters
330 N Wabash Ave, Suite 2000
Chicago, IL 60611

  Phone: (312) 321-5156
  Fax: (312) 673-6656
  Email: amsect@amsect.org

AmSECT © 2021 | View Privacy Policy | Site Map